Ferestrele și ușile din aluminiu și PVC sunt una dintre cele mai frecvente ferestre disponibile pe piață. Există, desigur, o a treia opțiune, care este, de asemenea, foarte populară - ferestrele din lemn, dar aici ne vom concentra special pe diferențele dintre ferestrele din aluminiu și PVC.

1. Ce durata au profilele din PVC și aluminiu?

Ferestrele și ușile din aluminiu au o durată de viață destul de lungă, ceea ce înseamnă aproximativ cincizeci de ani de utilizare eficientă, Profilele din PVC de calitate devin din ce în ce mai accesibileFOTOGRAFII DIN PLAST-MARKET.RO Ce garantie Ferestre din PVC este de aproximativ douăzeci și cinci până la treizeci de ani. Desigur, nu toți producătorii de tâmplărie din aluminiu și PVC se pot angaja la o astfel de garanție a profilului.

2. Cât costa ferestrele și ușile din PVC și aluminiu?

Ferestrele și ușile din aluminiu sunt de obicei mai scumpe decât ferestrele din PVC, ceea ce face ca acestea din urmă să fie mult mai rentabile.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că veți face compromisuri pentru calitate. Piața Romana oferă profile din PVC de înaltă calitate pentru mulți producători de renume dintre care să aleagă.

3. Care sunt mai eco?

Când vine vorba de ecologie aici, profilele din PVC dau loc la profilele din aluminiu.Ușile și ferestrele din aluminiu sunt mult mai ușoare și mai eficiente pentru reciclare. În ultima perioadă, mulți producători de profil PVC s-au bazat pe noile tehnologii ecologice în fabricare, dar acest lucru nu este suficient pentru moment.

4. Care tâmplărie este mai rezistenta, PVC sau aluminiu?

Durabilitatea este unul dintre factorii principali în alegerea ferestrelor și, în acest context, atât ferestrele din aluminiu, cât și cele din PVC au caracteristici bune

5. Care este mai eficient din punct de vedere energetic?

Izolația ferestrelor și ușilor din PVC este foarte ridicată și cu siguranță o alegere mai bună față de profilele din aluminiu.

6. Care sunt mai bine izolate fonic?

Din nou, tâmplăria din PVC este mai bună decât aluminiul. În funcție de alegerea profilului din PVC și de caracteristicile acestuia, se poate realiza o izolare fonică foarte bună a unei încăperi.

Izolarea este importantă pentru familiile cu copii mici СНИМКА ОТ PLAST-MARKET.RO

7. Care ferestre și uși sunt mai elegante?

Profilele din aluminiu sunt în general mult mai subțiri decât profilele din PVC. Acest lucru se datorează faptului că aluminiu este mai rezistent în material și, prin urmare, grosimea necesară a unui profil este mult mai mică. Din acest motiv, ramele din aluminiu sunt preferate atunci când vine vorba de design elegant și minimalist.

Atât tâmplăria din PVC cât și aluminiu oferă opțiuni sigure și eleganteFOTOGRAFII DE PLAST-MARKET.RO

8. Care este mai rezistent la coroziune?

Ferestrele din PVC ușile sunt rezistente la rugină și putregai și pot rezista la condiții meteorologice îndelungate. Totuși, acesta nu este cazul ferestrelor din aluminiu, deoarece uneori aceste profile sunt corozive.

9. Care este diferența dintre suportul ferestrelor și ușilor din PVC și aluminiu?

Ferestrele și ușile din PVC necesită îngrijire mult mai mică după montare, în timp ce ușile și ferestrele din aluminiu necesită întreținere frecventă.

După ce ați văzut unele dintre cele mai frecvente întrebări despre tâmplăria din PVC și aluminiu, alegeți una care să se potrivească cerințelor și nevoilor dvs. personale.