Ferestrele 4 sezoane oferă o combinație de izolare termică bună și limitează intrarea luminii solare excesive în camere. Ca la soare, ferestrele de patru sezoane asigură aproximativ 50% economii de energie în camerele reci. PLAST-MARKET.BG

Ce este sticla cu consum redus de energie și care sunt avantajele sale?

sticla patru anotimpuri este cunoscută și sub denumirea de „sticlă energetică”, sticla pentru toate anotimpurile sau cu consum redus de energie. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de sticlă are o acoperire metalică pe o parte, motiv pentru care este posibilă transmiterea căldurii în ambele direcții - de la interior la exterior și invers. Este posibilitatea transferului de căldură în ambele direcții, cea ce distinge sticla de 4 anotimpuri de așa-numita sticlă cu emisii reduse, în care transmisia de căldură este mai mare din exterior spre interior decât în ​​sens invers. Această caracteristică a sticlei este bună iarna, deoarece păstrează mai multă căldură în cameră, dar vara, respinge caldura exteriora. FOTOGRAFII PLAST-MARKET.RO Cu sticla de 4 sezoane, această problemă este rezolvată cu acoperirea metalică pe care o are sticla, după cum am menționat mai sus. Ferestrele cu consum redus de energie sunt potrivite pentru toate anotimpurile, dar cel mai mult se resimte în lunile reci, când căldura este prinsă în interior, ceea ce înseamnă automat costuri mai mici de încălzire, chiar și pe suprafețele mari ale ferestrelor. În timpul verii, ferestrele energetice limitează intrarea lumini soarelui, contribuind la menținerea unui climat interior mai rece.

Unde este cel mai bun loc pentru a-l pune?

În timpul sezonului estival, când lumina solară excesivă intră în camere, temperatura crește vizibil și devine extrem de cald. Acest lucru este resimțit mai ales în camerele cu expunere la sud și vest, unde soarele este constant pe toată durata zilei. În acest caz, geamurile de patru sezoane oferă reglarea luminii și a căldurii care intră în cameră.

Pe de altă parte, iarna, camerele nordice reci sunt, de asemenea, incomode pentru a trăi, deoarece se încălzesc mai lent. Și aici, geamurile de patru sezoane oferă cea mai bună soluție de izolare la rece și oferă temperaturi mai favorabile. Sticlele de 4 sezoane sunt o soluție excelentă pentru ferestre și ușiСНИМКА ОТ PLAST-MARKET.RO

Sticlă cu patru anotimpuri

Unele dintre cele mai importante calități ale sticlei cu consum redus de energie sunt:

  • Izolația termică - valoarea acesteia depășește valorile de izolare termică ale altor tipuri de sticlă;
  • Selectivitate ridicată - datorită acesteia, ferestrele sunt independente de vremea de afară;
  • Factorul solar - Aceasta oferă o protecție solară ridicată și reduce căldura nedorită cu mai mult de 2/3

Geamul Termopan Four Seasons

Cel mai adesea, sticla cu patru sezoane, care este de 6 mm grosime, este combinată în ferestre cu geam dublu cu sticlă clara, cu o grosime totală de 24 mm sau 36mm. A doua opțiune este potrivită atunci când este necesară obținerea unei izolații fonice sporite.

Există, de asemenea, o a treia opțiune în care geamul dublu include sticla patru sezoane împreună cu un gaeam clar și un al treilea tip, sticla low-e. Grosimea totală a unui astfel de geam poate fi de 32 mm sau 40 mm. Sticla de patru sezoane poate fi, de asemenea, in nuanțe (verde, albastru sau maro). Până în prezent, nuanțele cu consum redus de energie sunt disponibile cu o grosime de 4 mm.

O variantă economică a geamurilor duble este de asemenea posibilă când obiectivul este o izolare fonică crescută - în loc să folosești sticla patru sezoane de 6 mm grosime, un alt tip de sticlă în geamul dublu poate fi de această grosime.